Wednesday, August 25, 2010

oh nasi arab

nasi arab? pernah dengar? pernah makan? aku baru 1st time makan semalam kat restoran Saba kat cyberjaya.. sedap sungguh nasik arab tu.. tu baru part nasi je.. belum lauk lagi.. lauk yang aku amek is ayam goreng n kambing  masak ape tah.. sebelum gi aku dah wat research kat web tentang menu nasi arab ni.. ramai yang cakap sedap.. aku was-was jugak la.. sedap sangat ke?

aku keluar umah dalam kol 6. sampai sane pegi booking dulu.. memandangkan masih awal lagi, then aku pon ke pasar tani untuk beli keperluan dapur.. sedar tak sedar dah kol 7,alamakkkkk!! nasi arab akuuuu... secargas mungkin aku ke cyberjaya semula.. fuhh! ramai siot... nasib baik aku dah booking tapi tempat booking aku dah diambil orang.. punye la mare aku... akhirnya dapat jugak tempat duduk no. 43.. menu tu sume aku tak faham tapi yang aku tahu, nasi arab+ayam+kambing, murtabak, karipap segitiga tu.. then yang lain2 tu aku tak tahu nak sebut.. pasta? masyaallah... sedap!

lupa lak aku nak bagitaw... aku ambil set untuk buffet.. so harga untuk 1orang dewasa RM35 only! murah jugak la kan.. masa aku makan kat hotel concorde kelmarin, harga untuk per person RM49.. so ade berlaku pengurangan di situ... hahaha.. aku dah wat hebahan kat kawan-kawan aku.. so hari ini aku nak menikmati lagi nasi arab tu.. hehe

5 comments:

adel said...

aritu en anuar belanja nasi arab saba 2 kali..tapi sedeynye 2 kali tu masa aku dalam pantang..
pastu janji nak belanja lagi tapi dah pose..uwaa!!

BeLLe said...

hahaha.. sila cuba lagi..permintaan anda akan dilayan sebentar lagi..
papepon sangat sedap!

adel said...

nenak, bulan pose ni boleh tapau ak kt saba?

BeLLe said...

rasenye boleh kot sbb smlm nmpk ade org bawak bekal.so bwk la bekal tu kalo nak mkn lg.hehe

adel said...
This comment has been removed by the author.