Monday, August 9, 2010

kahwin+married

huh! tarik nafas panjang2,hembus...tarikkkkkk...hembus....hah! killer question la..mau muntah aku bile ckp part kawen nih...xpe2..ya Allah, kau kurniakanlah lelaki yang baik2 buatku dunia dan akhirat..td borak ngan kakna sal kawen..katenye 'syida,best jgk kawen ni'..aku pon jawab " raser menyesal x kawen awal kan"...hahaha..hanya gelak tawa je yg mampu ktorang leraikan topik tu..siyes beb aku nk nanges bile die cakap camtu...dalam situasi aku skarang,ape yang mampu aku buat...antara dalam hati dan yang depan mate..

saat2 camni aku amat memerlukan SITI AIASAH JAMREK.. akak, i need u.. tp aku segan sebenarnya nak share..xnak la die tanggung masalah aku,die pon dah ade zara n hubby.. time bujang dulu,bole la..tido sebantal,makan sepinggan..my pillowmate..hehehe... (akak,rindu lak time kite dok pinggiran putra)..

aku ade terbcae 1 blog..

Doa Mencari Jodoh

Ya Tuhanku,
Kalau dia memang jodohku,
dekatkanlah…
Tapi kalau dia bukan jodohku,
jodohkanlah…
Dan jika dia tidak berjodoh denganku,
maka jadikanlah kami berjodoh..


haha...nak tegelak aku bace...tapi kekadang kalau nak fikir tamak,memang rasernye ade fungsi doa ni..tapi bagi aku,aku x percaya sangat la..aku lebih percayakan diri aku sendiri...ramai mengatakana aku demand..demand ke aku? xde lah sangat tp mungkin la ade sikit kot...hehehe..ah, kate kakna kalau dah jodoh kite,buat la mcm mane skalipon die tetap jodoh kite jgk..kan..kan..kan...eh,nape aku asyik ckp sal jodoh je ni...mmm..dah namenye pon topik kawen..aku stop jap lah..nak mencari inspirasi jap...[actually aku ni sebenarnye tengah nak bergenang dah air mate ni...sebab ape?haaa....nnt aku postkan dalam entry akan dtg]...tadaaaaa

4 comments:

adel said...

ya, lain kali selalu la state FULL NAME yer..malu mak!
gheeerrrr...ni yg nak marah lagi dan lagi..cite je..takyah la kawen jadi alasan lak..family is family..fren stil fren la..sebab tu orang putih cakap frankly sepeking..bukan family sepeking [eh! ade kene mengene ke???]

BeLLe said...

hahaha...padahal nak manje2...huahauhau...akak,tringat akak punye asam pedas n maggi...hukhukhuk..

adel said...

jangan jeles sebab malam tadi tepat jam 11 malam kami menikmati megi xtra pedas sambil berkipas tangan dan menunjukkan lidah masing sebab teralu pedas..huahua

BeLLe said...

jelesnyeeeee....akak,bile nak masak lg untuk kite?