Monday, August 16, 2010

kenangan silam.. sweet!

halluuuuu hallluuuu hallluuuuu...eh,hehehe... assalamualaikum.... jam menunjukkan 2.41am... aku still tak dapat nak lelapkan mata lagi... ntah ler,tadi dah tertido dalam kete tapi jalan tak elok punye pasal...terus aku tak bole nak tido... jadi la peneman yang setia... ahaks! owh,masa tengah berborak dalam kete, siyes aku rindukan 7tahun lalu beb... nak tahu nape? hahaha... tu kisah aku cintan cintun dulu la... pada siang harinya, aku pon dengan sedihnya menekal pedal minyak terus ke bandar kuantan.. aku layan je semua view.. tiba-tiba....!

ting! aku nak tengok sekolah lama aku... aku pon pergi ke ke Tanjung Api, means sekolah lame aku masa form 1-3... perrhhhh! banyak giler perubahan.. namenye Sekolah Menengah Agama Al-Ihsan...time aku dulu, asrama pon papan lagi... siap masih terngiang2 crite perempuan berambut panjang mati sebab rambut die tersangkut kat kipas... fuh! gi kelas pon, meja buruk je..meja kayu...kerusi kayu... katenye belum ade peruntukan lagi nak tukar...kenangan tuu...old school... time ni kan, siyes aku cakap aku tak pernah bercinta ngan sape-sape.. maklumlah, tak lawa katekan... tak pandai bercinta pon ye.. aku hanya close ngan kawan-kawan aku MCD (Mardiana Kasim), AZA (Razaliah Ramly), IZLINA (Izlina Mohd Ali Nor Piah) & AZFAR (Zul Azfar Azhar).. haa,terer tak aku..tu yang aku ingat sampai skang...dan tak lupa juga AMIR (Amir Irwan bin Rashid).. tapi mane tah orang ni skang... takpe, aku tetap mendoakan kejayaan kawan-kawan aku..
Sekolah Menengah Agama Al-Ihsan

KFC TC

Teluk Chempedak

Then destinasi aku seterusnya TC (Teluk Chempedak).. dah lawa berbanding dulu.. kalau nak taw, dulu aku nak dating kat TC pon fikir 10x.. hahaha.. takut mak marah katekan.. tapi dating jugak...camne aku bole dating lak ni? tadi cakap takde pakwe.. haaa,pasni aku story la camne aku jumpe 1st love aku tu.. hikhikhik.. maluuuuu... sekarang TC ni dah banyak dibangunkan.. McD dah lame jugak la berpusat kat situ.. KFC pon dah masuk line.. takpe McD, persaingan yang sihat.. lagipon McD takde nasi... hahaha... so bole la tukar-tukar selera kan... aku pon meneruskan destinasi seterusnya...

Sekolah Menengah Teknik Seri Pelindung :: blok bangunan aku atas sekali dan paling kanan ::

Sekolah Menengah Teknik Seri Pelindung... tinjau punye tinjau, alamak! aku ni dah salah sekolah ke atau dah ketinggalan zaman? yup, memang betoi sekolah ni dah tukar name... now dah jadi Sekolah Menengah Vokasional... nape yek? tak paham aku... sepeninggalan aku dulu, masa mula2 sekolah tu ditubuhkan namenye sekolah menengah vokasional... terkenal dengan shortform VTEC dan terkenal jugak dengan budak-budak yang nakal... masa turn aku masuk sekolah tu, namenye Sekolah Menengah Teknik Seri Pelindung.. sekolah ni pon dah lawa... kat sini aku ade geng... agak hot jugak la... dinaungi oleh Ruby (Rubiah ape eh...sowi B, aku lupe name bapak ko), Ecah (Nuraisyah binti Abdul Rasyid), lely ( Nor lailie binti Abd Raoh) and aku..aku?tak payah la nak diperkenalkan lagi... dulu aku jadi Penolong Ketua Pengawas.. agak digeruni jugak sebab kekadang aku garang.. garang aku pon garang bersebab.. kalau korang tak nakal, takdenya aku nak garang... aku ni baik orangnye...[eh, puji diri sendiri plak..kalau tak,sape lagi nak puji] dulu,bebudak vokay selalu ejek2 aku... yeah..mereka sangat tidak berpuas hati dengan aku? alasan? hahahaha...cukup kelakar and nak buat aku tergelak sorang-sorang di malam hari ni.... dorang kate aku ni back up pakwe sendiri... haaiippppp! dari mane plak datangnya pakwe ni? td cakap takde pakwe...?

dah bertukar nama pada Sekolah Menengah Vokasional

masa ni dah form 5.. masa tu aku ni pengawas.. dialah bintang hati aku dulu... dia jugak 1st couple aku... namenye..? uishhh.. malu plak aku nak mention kat sini... namanya sangat unik... masa mula-mula perkenalan aku dengan dia tu..seingat aku kat tangga sekolah bangunan aku jugak la... jenis aku dulu memang tak layan laki ni.. die tegur aku dulu and katenya nak berkenalan.. die kasi no fon and name die skali.... lame jugak la aku berfikir untuk berkawan ni... aku pon tak ingat sangat la camne aku boleh terbuka hati menerima die... aku rasa mungkin sebab dia ade jugak taste yang aku suke... yeahhh, aku suka lelaki yang lebih tinggi dari aku.. tah ler nape taste aku camtu.. kalau nak tahu nape dia nak berkenalan dengan aku,sebabnya dia nak kenekan aku...chaissss... gara2 aku garang la... nak tackle pengawas la kononnya... hahaha,kamu sangat noty.. saya sangat rindukan zaman kegemilangan tu...

secara melankoliknya SAYA MENERIMA KAMU SEADANYA... ya ! seadanya.... apa itu melankolik?

  1. Berasal dari perkataan latin yang bermakna cairan hitam atau gelap.
  2. Seseorang yang teratur, pemikir, pencetus idea serta sistematik dan akan memilih cara terbaik untuk menyelesaikan sesuatu masaalah atau pekerjaan. Kalau boleh hendak 100% perfect tetapi jika tidak dia akan muram sepanjang hari.
  3. Dia juga mudah tersentuh perasaannya (sensitive ) serta romantis.
  4. Kelemahannya ialah sering ragu2 dlm membuat keputusan, sedih dan introvert.
  5. Tapi kerana sifatnya yang pemikir dan serba sempurna , pekerjaannya yang sesuai ialah ilmuan atau doktor. (he he…ade ke tokoh aku jadi doktor ni?!)
dia baik orangnya.. manja, kelakar, selalu wat aku terhibur dan dia yang paling best sebab suka layan kerenah aku... tapi dia ni kuat majukkkk..hukhukhuk...sian aku kena pujuk...dah ler aku ni kayu, tak pandai pujuk orang...agak lame jugak hubungan aku dengan dia..masa start couple dulu tahun 2003.last skali masa aku dah masuk keje tahun 2006 kalau tak silap... aku bercinta jarak jauh dalam 2 tahun... dia masih setia dengan aku walaupon aku tahu disebalik tu insan yang pernah hadir sebelum aku masih lagi ada...paling aku suka time birthday aku 19tahun, dia sanggup turun kelantan sebab nak celebrate birthday aku..owh! happy sangat aku! teddy bear yang aku dapat masa tu masih aku simpan lagi...tapi dah kurus... aku wat teman tido.. sian kan.. dah leper dah, tak gemok cam dulu...gambar memang dah takda dalam simpanan aku sejak laptop aku yang dulu rosak... akhirnya berkesudahan dengan perpisahan...tapi sampai sekarang aku masih berkawan dengan dia.. nape? sebab aku tak suka bermusuh... lagipon aku dah banyak susah senang dengan dia..

tapi sekarang die akan meneruskan fasa baru dalam hidup dia.. alam pertunangan dan perkahwinan..perasaan aku gembira pon ada, sedih pon ada... huhu..sobbb..sobbb... aku tetap mendoakan yang terbaik untuk dia..dia tetap dalam ingatan aku.. isk! isk! isk! awat nak nanges nih....haishhhh.... takpe, semoga mendapat isteri yang solehah dan zuriat yang shomel2 mcm aku...eh,apsal plak macam aku? hahaha...gurau je..sebab aku comel la..huhuhu... aku? tunggu la dulu... baru pas kecewa nih.. masa untuk berfoya-foya telah kembali...yyyeehaaaa..!!! jam dah kol 3.40am..so aku nak stop dulu la story aku ni...esok pagi aku ade exam PTK kat dewan mardi... mujur bole bawak masuk buku... so, gud nite dunia.....esok aku sambung story seterusnya...

a..b..c..d..e..f..g..h..I LOVE U!

3 comments:

Diana2u said...

Aku search name aku tteibe terjumpe blog ko.. hahaha :p

miszwoware said...

salam kaq,..story psal rmbt lkat kat kpas 2 stil lgi mnjdi ktkutan bdax2 ostel ihsan,.ahahax,.ostel boyz jep yg da btuka baru.yg pompuan stil gne yg papan 2,yg brok 2,.juz tnggu mse na rboh jep,.ahax!

BeLLe said...

owh yeke..alamak.tu namenye kenangan zaman turun temurun.siyes akak x penah dok hostel sbb takut.